• 22 NOV. 15
  • 0
  Vino cu mine si vei afla 5 adevaruri despre dintii tai

  Vino cu mine si vei afla 5 adevaruri despre dintii tai

  Te invit sa citesti acest articol, sa vii cu mine de-a lungul lecturii si vei afla 5 adevaruri despre dintii tai !

  Iata adevarul numarul 1

  Atunci cand ai dureri puternice la nivelul unui dinte,la nivelul mai multor dinti precum si a zonelor invecinate, antibioticul nu va face ca durerea sa dispara .

  Durerea va disparea dupa tratarea dintelui, curatarea cariei etc..deci dupa indepartarea cauzei. Prin urmare, antibioticul trateaza efectele dar nu si cauza, acesta fiind si motivul pentru care durerea reapare la un anumit interval de timp.

  Adevarul numarul 2

  Poti sta linistit in curent daca dintii tai sunt sanatosi. Daca insa exista o problema, curentul nu va face altceva decat sa reactiveze ceea ce deja exista.

  Adevarul numarul 3

  Nu vei avea carii interdentare (intre dinti) sau vei reduce numarul lor daca vei folosi in mod constiincios ata dentara. Este gresita ideea ca o periuta performanta va reusi sa inlocuiasca ata dentara.  Adevarul este ca perii acesteia nu vor reusi sa ajunga in aceste spatii pentru a indeparta resturile alimentare ascunse.

  Adevarul numarul 4

  Cariile aparute la dintii de lapte necesita tratament si nu amanare( din motivul ca acestia oricum se vor schimba).

  Chiar daca dintii de lapte se vor schimba, acestia au un rol extrem de important in dezvoltarea copilului astfel incat o extractie timpurie (ce necesita a fi realizata in cazul unei carii profunde) poate duce la o dezvoltare anormala a maxilarelor si a dintilor permanenti.

  Adevarul numarul 5

  Dintii imbracati si protezele necesita o atentie speciala in ceea ce priveste igiena. Nu te lasa pacalit/a de ideea ca lucrarile dentare nu trebuie spalate deoarece sunt artificiale! Trebuie sa stii ca longevitatea lucrarilor precum si a dintilor de sub lucrare depinde in mod direct de igiena cat mai riguroasa si controalele periodice.

   

   

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply
Created with Visual Composer