Periuta de dinti
Periuta de dinti este un instrument extrem de important in realizarea igienei orale.
Tocmai de aceea, alegerea ei va influenta si calitatea periajului pe care il vom efectua. Periuta va fi cu atat mai eficienta cu cat va indeplini mai multe caracteristici.
Care sunt aceste caracteristici?
Ei bine, in primul rand: numarul de peri. Daca o periuta obisnuita are aproximativ 500 de peri, o periuta mai buna poate avea chiar de 10 ori mai multi. Ce inseamna asta? Ca placa bacteriana si resturile alimentare vor fi indepartate mai eficient datorita densitatii foarte mari de peri.
In al doilea rand: perii trebuie sa fie moi si flexibili. Este important de retinut faptul ca periajul dentar nu trebuie realizat printr-o tehnica prea dura, insistenta deoarece astfel se pot produce serioase rani si ulterior retractii ale gingiei in zonele respective.
In al treilea rand: capatul periutei nu trebuie sa fie foarte mare, deoarece astfel ne va fi mult mai usor sa ajungem in zone mai greu accesibile cum ar fi zona distala a molarilor. Deasemenea senzatia de greata va fi mult redusa in cazul in care exista aceasta sensibilitate.
In al patrulea rand: manerul trebuie sa fie special inclinat pentru a ne ajuta sa mentinem periuta in unghi de 45 de grade in timpul periajului, asa cum am discutat intr-un articol anterior.
Si nu in ultimul rand: multitudinea de culori vesele si din cele mai variate pe care le poate oferi si care ne pot incanta.
Periuta de dinti care este prevazuta si cu un capac de protectie este foarte utila in calatorii, insa acesta nu trebuie aplicat de fiecare data dupa periaj deoarece umezeala acumulata este un mediu prielnic pentru inmultirea bacteriilor. Ea trebuie lasata sa se usuce bine pana la urmatorul periaj si sa nu uitam sa o schimbam la fiecare 3 luni pentru a evita supraincarcarea cu bacterii.
Leave a reply →