• 11 AUG. 14
    • 0
    Pasii periajului dentar corect !

    Pasii periajului dentar corect !

    1.Aplicam pasta de dinti pe periuta si suntem pregatiti ca in urmatoarele  3-5 minute sa uitam de orice altceva si sa acordam intreaga atentie igienei dintilor 🙂 

    2.Ca si sfat, ar fi indicat ca intr-o zi sa incepeti cu periajul arcadei superioare iar in urmatoarea zi cu periajul arcadei inferioare deoarece intotdeauna la inceputul periajului suntem mai constiinciosi. La fel ar trebui sa procedam si in ceea ce priveste partea stanga respectiv dreapta a arcadei.

    3.Incepem cu dinti din spate ( maselele). Asezam periuta in unghi de 45 de grade fata de axul lung al dintilor astfel incat perii sa fie in contact cu gingia dar si cu suprafata dintilor.

    4.Periem cu blandete suprafata exterioara a 2-3 dinti( deoarece mai mult nu acopera periuta) realizand o miscare verticala dinspre gingie spre dinte. Dupa ca am facut 10 astfel de miscari, mutam periuta pe urmatorii 2- 3 dinti si repetam miscarea, pastrand acelasi unghi. Astfel am reusit sa ajungem cu periuta din partea dreapta in partea stanga a arcadei.

    5.Odata ce am terminat cu partea din fata a dintilor , trecem la partea din spate , deplasand periuta dinspre cerul gurii in jos, respectiv dinspre limba in sus, in contact fiind cu dintii si gingia.

    6.Urmeaza periajul suprafetelor ocluzale ( suprafetele cu care mestecam, muscam). Cum ? Aici nu mai facem miscari verticale ci miscari orizontale deplasand periuta din spate in fata ( numaram la fel de  10 ori)  . Atentie !!! Trebuie sa insistam mai mult la acest pas deoarece aceste suprafete sunt foarte retentive si probabil asa cum ati observat si dumneavoastra , cariile apar cel mai des in aceasta zona !!! Asigurati-va ca ajungeti pana la ultimul dinte !!!

    7.Periajul limbii dinspre inauntru spre  afara pentru indepartarea bacteriilor ce produc mirosul urat al gurii.

    8.Clatim gura cu apa.

    Mai am multe sa va spun…. dupa pasul 8 urmeaza pasul 9 : vestita ata dentara pe care putini o utilizam in mod constant ( din pacate ) si dusul bucal insa despre toate acestea vom vorbi in urmatoarele articole ! Dupa cum vedeti , domeniul acesta al sanatatii dentare este unul destul de vast …nu putem sa ne plictisim niciodata 🙂

    Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply
Created with Visual Composer