• 11 SEPT. 15
  • 1
  Misterioasa legatura dintre detartraj si caderea dintilor

  Misterioasa legatura dintre detartraj si caderea dintilor

  Intre detartraj si caderea dintilor exista o legatura stransa, o legatura misterioasa cu atat mai mult cu cat nu stim ce anume este adevarat si ce nu.

  Destul de frecvent vei auzi in jurul tau pareri bine intentionate de altfel, conform carora detartrajul ar trebui evitat. De ce anume? Deoarece dupa detartraj dintii vor cadea mai repede.

  Ei bine, haide sa vedem cat de adevarat poate fi acest lucru.

  In primul rand.. ce este tartrul?

  Tartrul este un depozit de culoare galben maronie, un adevarat lacas pentru o multitudine de bacterii. El sta asezat atat pe suprafata dintilor cat si profund, ascuns subgingival.

  In al doilea rand.. ce efecte are el asupra dintilor tai?

  Tartrul iti va da senzatia falsa ca  solidarizeaza dintii, ca ii uneste, cand de fapt ceea ce se intampla in spatele lui este un proces total opus.

  El va determina inflamatia gingiei : gingivita – moment in care vei observa aparitia  sangerarii la periaj.

  Apoi inflamatia se va extinde in profunzime la tesuturile de sustinere ale dintilor ( ligamente si os), aparand astfel parodontopatia sau boala parodontala . Atunci vei observa cum gingia se va desprinde de dinti, vor ramane spatii largi si adanci intre ei si in final vor deveni mobili.

  Tot acest proces se intampla intr-un mod tacut, de-a lungul timpului…insa si intr-un mod ireversibil, din pacate.

  Fiecare dinte are un rol extrem de important in cavitatea bucala iar ei vor ramane acolo pentru mult timp de acum inainte cu conditia ca tu sa ai grija de ei printr-o igiena constanta si prin control periodic in vederea indepartarii acestui tartru care poate fi atat de nociv.

  Leave a reply →
 • Posted by Stănescu Cristina on iunie 8, 2022, 8:34 am

  VREAU O PROGRAMARE! MULTUMESC

  Reply →

Leave a reply

Cancel reply
Created with Visual Composer