• 11 OCT. 14
  • 0
  Inamicul nr.1 impotriva cariilor interdentare !!!

  Inamicul nr.1 impotriva cariilor interdentare !!!

   Haideti sa vedem mai intai: Ce sunt cariile interdentare? Acestea sunt:

  • cariile care se formeaza intre dinti, prin descompunerea resturilor de alimente ramase in aceste spatii
  • cariile cele mai greu de observat atat de catre pacient cat si de catre medic uneori
  • cariile dificil de tratat deoarece uneori trebuie sa se sacrifice portiuni de dinte sanatos pentru a ajunge in zona afectata
  • si nu in ultimul rand cariile cele mai frecvente din pacate. De ce? Deoarece putini apelam la inamicul nr 1 impotriva acestora, la dusmanul lor cel mai  de temut si anume ATA DENTARA !!!

  carii2

    Da, stiu, este difcil de folosit insa asa se intampla cu orice lucru nou pe care il facem pentru prima data. Nimic nu este usor la inceput, treptat vom obtine indemanarea necesara 🙂

  Ei bine, haideti acum sa vedem cum folosim ata dentara?

  In primul rand luam aproximativ 30-35 de cm de ata  si infasuram capetele acesteia pe degetele mijlocii astfel incat degetul mare si cel aratator sa fie libere pentru a ghida ata dentara( la fel ca in figura de mai sus).

  Apoi introducem firul de ata intre cei doi dinti avand mare grija sa nu ranim papila( gingia dintre dinti) . La inceput veti vedea ca se va mai intampla sa o atingeti si sa sangereze. Va rog sa nu va descurajati, exersati mereu si veti deveni din ce in ce mai buni !!!

  Odata intrat firul de ata pana la baza dintelui, vom forma un ,,U” cu ajutorul atei si vom face miscari de sus in jos pentru arcada superioara si de jos in sus pentru cea inferioara. Astfel trebuie sa insistam pentru fiecare dinte in parte, rasplata fiind una pe masura bineinteles si anume: dinti sanatosi chiar si in zonele cele mai inaccesibile 🙂

  Cand folosim ata dentara? Se spune ca daca ne-am spalat pe dinti am facut doar 50 % din igiena dentara. Restul de 50 e reprezentat de ata si dusul bucal. Deci folosim ata dentara imediat dupa ce ne-am spalat pe dinti.

  De cate ori folosim ata dentara? Ideal de 2 ori pe zi insa cel mai important moment este cel dinainte de culcare.

  Iar acum..ceva foarte important !!!

  Stiati ca folosirea atei dentare ne prelungeste viata cu aprox 6 ani ? Explicatia? Sistemul imunitar este mentinut intr-o stare mult mai buna. Bacteriile care produc afectiuni gingivale pot migra de la nivelul gingiei in artere cauzand astfel boli de inima. Haideti sa avem mult mai multa grija de noi si sa profitam de aceasta minunata descoperire : ATA DENTARA !

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply
Created with Visual Composer