• 30 OCT. 14
    • 0

    Profilaxie dentara

    La ce ne gandim cand spunem profilaxie dentara?

    Ne gandim la faptul ca dumneavoastra aveti posibilitatea de a preveni aparitia bolilor, in loc de a le trata!

    Cum le puteti preveni?

    Prin respectarea controalelor periodice ( o data la 6 luni ) si prezentarea la cabinetul stomatologic inca de la primele simptome ale bolii ( durere la rece sau dulce, sangerari gingivale).

    In ce consta controalele periodice?

    In cadrul acestora, medicul stomatolog din cadrul echipei Divin Dental va va realiza o consultatie, stabilind astfel care este starea de sanatate a dintilor, a gingiei precum si a intregii cavitati bucale.

    Daca in urma consultatiei se va constata prezenta unei carii, aceasta va fi tratata inca din fazele incipiente ceea ce reprezinta un mare avantaj: sacrificiu de substanta dentara mai redus si costuri minime.Tratarea cariei se va realiza bineinteles numai cu acordul dumneavoastra, si pe baza unei programari ulterioare.

    Consultatia va fi urmata de efectuarea unui detartraj si periaj profesional- obligatorii de realizat de 2 ori pe an!

    Se va incepe cu un detartraj cu ultrasunete care va indeparta tartrul si placa bacteriana aflate atat supragingival cat si subgingival.

    Se va continua cu un periaj profesional al tuturor suprafetelor dentare, care are scopul de a indeparta resturile de tartru si placa bacteriana restante , precum si de masare a gingiilor.

    Sedinta de control periodic se va incheia cu aplicarea pe dinti a unui jet puternic de apa, aer si bicarbonat de sodiu, asa numitul air- flow.

    Acesta are rolul de a indeparta si ultimele resturi de tartru si placa bacteriana in special cele situate intedentar unde se ajunge mai greu si in plus el va indeparta eficient si petele/ coloratiile extrinseci ( pete cauzate de consumul alimentelor colorate, cafea, tutun, ceai, etc ).

    La finalul sedintei, veti primi toate informatiile necesare in ceea ce priveste tehnica corecta de periaj precum si indicatii referitoare la masurile suplimentare de realizare a igienei dentare: ata dentara, tipul de periuta, pasta de dinti, apa de gura, dusul bucal, guma de mestecat.

    E mult mai bine si mai usor sa preveniti decat sa tratati o boala !

    Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply
Created with Visual Composer