• 30 OCT. 14
    • 0

    Despre endodontie

    Despre endodontie

    Endodontia este o specializare a stomatologiei care se ocupa cu tratamentele de canal. Ele consta in scoaterea nervului si obturarea ( plombarea) ulterioara a canalului.

    Care sunt etapele unui tratament endodontic ?

    1. Etapa de diagnostic si stabilire a planului de tratament

    In aceasta etapa, medicul stomatolog din cadrul echipei Divin Dental va realiza o consultatie si va stabili un diagnostic in functie de examenul clinic dar si in functie de examenul radiologic care este absolut obligatoriu !

    In urma consultatiei se va elabora un plan de tratament, veti primi explicatiile necesare precum si informatii in ceea ce priveste durata tratamentului si costurile aferente.

    1. Etapa de tratament etapa_tratament

    In aceasta etapa lungimea de lucru a canalelor va fi determinata in mod obligatoriu cu ajutorul unui aparat electronic numit apex finder ! Altfel nici nu putem concepe realizarea unui tratament endodontic corect! Deasemenea, orice tratament endodontic si nu numai, se va realiza numai sub izolare cu diga ! Noua ne place foarte mult modul in care aceasta este descrisa ,,Vezi mai bine ceea ce faci si faci mai bine ceea ce vezi”.

    Tratamentul se va incheia prin obturatia de canal in cadrul careia se urmareste ,, sigilarea” spatiului endodontic.

    1. Etapa de verificare

    Intotdeauna, la finalul tratamentului veti primi o trimitere pentru realizarea unei radiografii ,,de control” prin care se va urmari corectitudinea obturatiei de canal.

    1. Etapa de restaurare ( refacere) a dintelui

    Dintele dumneavoastra va fi tratat complet in momentul in care se va realiza si restaurarea ( refacerea ) coroanei dentare fie printr-o obturatie ( plomba,in special la dintii frontali) fie printr-o coroana de invelis cu sau fara pivot intraradicular ( in special la dintii din zona laterala care sunt extrem de solicitati in cursul miscarilor de masticatie si astfel sunt supusi riscului de fractura).

    1. Etapa de monitorizare

    Aceasta consta in realizarea unor controale periodice ( 6 luni, 1 an, 2 ani ) si a unor radiografii de control pentru a urmari evolutia.

    Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply
Created with Visual Composer