• 11 SEPT. 14
  • 0
  Cea mai buna pasta de dinti este… ?

  Cea mai buna pasta de dinti este… ?

  Care e cea mai buna pasta de dinti ??? Iata intrebarea pe care o adresam frecvent medicului dentist.

  Nici nu ma surprinde, deoarece la ora actuala exista pe piata o diversitate atat de mare in ceea ce priveste produsele de igiena orala incat este absolut normal sa fim derutati. Parerea mea personala este una care probabil va va surprinde.

  Da ! Exista anumite situatii in care intr-adevar este necesara o pasta de dinti special adaptata nevoilor noastre, iar aici ma refer la boala parodontala ( care afecteaza intreg sistemul de mentinere al dintelui pe arcada, incepand de la o mobilitate usoara si ajungand pana la pierderea dintelui de pe arcada, fara ca macar sa fi avut vreo carie). In aceste situatii, pasta de dinti cu continut de clorhexidina, precum si apa de gura sunt de un real ajutor. De ce Clorhexidina? Deoarece aceasta este un antiseptic care actioneaza tintit asupra bacteriilor din cavitatea bucala fiind astfel extrem de eficienta.

  O alta situatie o reprezinta sensibilitatea dentara generalizata, si aici nu ma refer  la acea sensibilitate care este data de carii sau retractii gingivale. Deageaba folosim o pasta  special conceputa pentru dintii sensibili daca noi nu tratam cariile existente. Si cum functioneaza aceasta pasta? Prin sigilarea acelor mici orificii ale tuburilor( canaliculelor ) din dentina ( imaginea structurii dintelui  se afla in articolul: Prea rece? Prea cald? Meteo…si sanatatea dentara).

  Da, acestea sunt cazuri mai speciale insa pentru majoritatea dintre noi, CEA MAI BUNA PASTA DE DINTI este aceea care o aplicam pe periuta corect aleasa, in cantitatea potrivita ( cat un bob de mazare), la momentul potrivit ( adica dupa fiecare masa)  si cu o tehnica impecabila de periaj !!!

  Nu conteaza marca, nu conteaza cat de scumpa sau cat de ieftina  a fost ci conteaza cat de des o folosim  si  cum stim sa o folosim !!!

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply
Created with Visual Composer